اخلاق در محیط کار

اخلاق محل کار به نحوه اداره کارکنان یک سازمان و نگرش کلی کاری آنها اشاره دارد.
اخلاق محیط کار که به آن اخلاق تجاری هم گفته می شود، ابعاد اخلاقی سازمان ها و فعالیت های شرکت را توصیف می کند، به اصطلاح تقریباً هر موضوعی که ممکن است در یک تجارت ایجاد شود؛مانند: تولید، توزیع، بازاریابی، فروش و مصرف کالاها و خدمات ارائه شده.به زبان سادهتر، اخلاق در محیط کار به عنوان مجموعه قوانینی تعریف می شود که کارکنان را راهنمایی میکند تا مطابق با اخلاق و ارزش های شرکت به عنوان یک کل عمل کنند.این اصول باید توسط همه افراد درون سازمانی اجرا و دنبال شود تا اهمیت این استانداردهای اخلاقی تقویت شود.نحوه عملکرد یک شرکت و درک آن از سوی عموم و رقبا اغلب به اخلاق محیط کار مربوط می شود.
یک محل کار واقعاً اخلاقی, باید رفتار اخلاقی را از بالا به پایین و از درون به بیرون بررسی کند.
اخلاق محیط کار در نحوه رفتار سازمان ها با تامین کنندگان و مشتریان،نحوه تعامل آنها با دیگران، نحوه انجام وظایف خود و نحوه برقراری ارتباط داخلی و خارجی منعکس می شود.اخلاق در محیط کار باید ارزش اصلی هر سازمانی باشد.جدا از انجام کار درست،رفتار اخلاقی پاداش و بازده بسیاری دارد.اخلاقی بودن برای رفع مشکلات و بهبود فرایندها ضروری است. برای ایجاد اقدامات پایه و افزایش کارآیی لازم است.مهمتر از همه داشتن روابط کاری قوی با مردم ضروری است. از سوی دیگر سرپوش گذاشتن بر رفتار غیر اخلاقی برعکس است. پنهان کردن و پنهان شدن از ناکامی هایمان مانع از توانایی ما برای رشد به عنوان رهبر، کارگر و یا….. میشود. همچنین در این شرایط همکاران ما به ما اعتماد نخواهند کرد.ما به عنوان انسان تمایل داریم که منافع و عواقب اعمال خود را بسنجیم و به دنبال مسیری باشیم که کمترین عواقب را برایمان داشته باشد ولی ممکن است به افراد اطراف آسیب برساند. در عوض وقتی تصمیم میگیریم با اشتباهی که مرتکب شده ایم چه کنیم، باید از خود بپرسیم : آیا من واقعا آن طور می گویم برای صداقت ارزش قائل هستم؟ اگر بخواهم دروغ بگویم یا از پنهان کردن اشتباه خود اجتناب کنم، واقعا برای چه چیزی ارزش قائل هستم؟ وقتی برای پوشاندن اشتباهاتمان دروغ میگوییم، آیا این کار را برای محافظت از خودمان در برابر عواقب اعمال مان انجام میدهیم.ما به تیم فکر نمی کنیم.بنابراین چه ارزشی برای ما دارد، صداقت یا محافظت خود؟ این یک سوال مهم برای رهبران است،زیرا رهبران استانداردهایی را برای فرهنگ یک سازمان و اخلاق در محل کار تعیین می کنند.
به عنوان رهبر، اهمیت اخلاقی بودن باید بیشتر مورد تاکید قرار گیرد. رهبر یک مجموعه همیشه باید از این واقعیت آگاه باشد که در یک کاسه ماهی قرار دارد و نحوه ی رفتار او به وضوح برای همه قابل مشاهده است .
هر کاری که انجام می دهد نه تنها توسط دیگران دیده می شود،بلکه ممکن است تکرار شود.نکات مهمی را مطرح میکنم که باید برای تقویت اخلاق خود در محل کار در نظر بگیرید تا رفتار خوب توسط همه افراد سازمان انجام شود.
نمونه های بسیار متنوعی از رفتار اخلاقی در محیط کار وجود دارد.برخی از اصول اخلاقی رایج در محل کار عبارتند از : قابل اعتماد بودن، مسئولیت پذیری،احترام،شفافیت و صداقت.
امانت؛ شرکت ها برای ایجاد روابط قابل اعتماد درون سازمان خود و همچنین بین مشتریان خود متکی هستند.انجام وظایف و پایبندی به تعهدات کلید حفظ اعتماد است.
مسئولیت؛ اشتباهات اجتناب ناپذیر هستند، اما نحوه برخورد با آنها مهم است.
مالکیت اشتباهات خود و درس گرفتن از آنها بخش مهمی از ایجاد یک محیط کاری اخلاقی است.
توجه ؛صرف نظر از اینکه یک کارمند در یک شرکت در چه سطحی است خواه کارآموز، مدیر یا مدیرعامل باشد همه سزاوار احترام هستند.
شفافیت؛ برقراری ارتباط آشکار و صادقانه با همکاران و مشتریان راه را برای روابط قوی و موفق هموار میکند.شفافیت شامل ارائه اطلاعات صادقانه و افشای جزئیات مهم به یکدیگر است.
نمونه های رفتار غیر اخلاقی در محل کار که متاسفانه غیر معمول نیست، مانند؛
دزدی، سوء استفاده از وقت شرکت( برای استراحت طولانی و مرور وب)، آزار و اذیت (ممکن است فیزیکی یا کلامی باشد که نه تنها برای محیط کار مضر است بلکه به اعتبار شرکت آسیب می رساند)، دروغگویی
(در مورد تجربه کاری قبلی یا عدم صداقت در مورد بهره وری کار فعلی).
نکاتی برای مدیریت اخلاق در محیط کار :
۱/ ارزش های خود را تعریف کنید و صداقت را به عنوان یک ارزش اصلی در نظر بگیرید و در جلسات کاری این مسئله را مطرح کنید تا بتوانید افراد را در قبال آن ها مسئول نگه دارید.
۲/ اگر این مسئله را پست کردید، باید تمرین کنید .
ارسال ارزشها و سپس نشان ندادن فعالانه آنها می تواند برای فرهنگ سازمان بسیار آسیب پذیر باشد.
۳/ اگر افراد رفتار اخلاقی در محل کار را رعایت نمیکنند به عنوان 《با عملکرد بالا》نباید رتبه بندی شوند یا افزایش حقوق،ترفیع یا ستایش نباید داشته باشند. به عبارت دیگر به افراد اجازه ندهید که قوانین رفتار مناسب در محل کار را تغییر دهند.مطمئن شوید که یک برنامه جانشینی برای هرکسی که مهارتی دارد که برای موفقیت شما حیاتی است در نظر گرفته اید.
رفتار اخلاقی باعث موفقیت سازمان ها می شود. کسب و کاری که ارزشی برای صداقت قائل نیست و به اخلاق بودن پایبند نیست، متعجب می شود که کی و چگونه از خط عبور کرده و دچار لغزش شده است. به همین دلیل است که ما به اخلاق در محیط کار نیاز داریم.
دیدگاهتان را بنویسید